Skip to content Skip to footer

Масована атака БПЛА

 Одразу три ворожих «камікадзе» були спрямовані на один зі спостережних пунктів нульової лінії фронту. Дрони маневрували та заходили з різних сторін, через що військовий, який ніс там бойове чергування, не зміг убезпечити себе та опинився у самому епіцентрі вибухів.
 
Внаслідок ударів безпілотників захисник зазнав відкритих проникаючих поранень грудної частини тулуба, які призвели до розвитку напруженого гемопневмотораксу.
 
Шлях під обстрілами з передової до медиків завжди непростий, лише за чотири години чоловік був доставлений до стабілізаційного пункту, де зміг отримати невідкладну допомогу.
 
Військові лікарі здійснили негайну декомпресію, провівши дренування плевральної порожнини, та забезпечили необхідну інфузійну терапію. Стан пацієнта швидко стабілізувався, що дозволяло його переміщення на наступний етап.
 
Дві години в дорозі у супроводі команди MOAS минули без «сюрпризів». Забезпечуючи вентиляцію легень та безперервний контроль вітальних функцій, наша евакуаційна бригада з унормованими гемодинамікою та диханням доправила пораненого до обласного профільного закладу.