Skip to content Skip to footer

Невщухаюча активність ворожих БПЛА завдає чималої шкоди

Невщухаюча активність ворожих БПЛА завдає чималої шкоди об’єктам нашої критичної інфраструктури та негараздів як українським захисникам, так і цивільним.
 
Чергове влучання FPV-дрона призвело до життєзагрозливого поранення молодого бійця. Він отримав акубаротравму, двобічне ушкодження барабанних перетинок, проникаюче поранення живота, вогнепальне осколкове ураження нижніх кінцівок та в стані шоку тяжкого ступеня потрапив до стабілізаційного пункту.
 
Під час сонографічного обстеження в черевній порожнині постраждалого була виявлена вільна рідина, що вимагало негайного оперативного втручання. Операційна бригада у складі військових лікарів та хірурга МОАС невідкладно взялися рятувати життя, здійснивши екстрену лапаротомію.
Ревізія внутрішніх органів визначила осколкове ушкодження низхідного відділу товстого кишківника, кровотечу в черевну порожнину та каловий перитоніт.
 
Відповідно до тактики DCS, метою якої є мінімізація часу та травматизації першої операції, фахівці виконали обструктивну резекцію товстої кишки, сформували лапаростому, здійснили санацію та дренування черевної порожнини, а також провели первинну хірургічну обробку ран.
 
Після стабілізації стану потерпілого, команда МОАС доправила його на наступний рівень надання медичної допомоги, де профільні спеціалісти відновили цілісність кишківника хворого шляхом накладанням анастомозу.
 
Наразі врятований продовжує лікування в одній із лікарень в тилу. Сподіваємось на його швидке одужання!