Skip to content Skip to footer

Торакоабдомінальна травма з масивним ураженням легень

Внаслідок осколкового проникаючого поранення хлопець отримав важку торакоабдомінальну травму з масивним ураженням легень.
 
Лікарі військового шпиталю провели повну серединну лапаротомію, ушивання лівого куполу діафрагми, дренування обох плевральних порожнин та були змушені видалити селезінку.
 
За рахунок інфузійно-трансфузійної терапії та надійно виконаного хірургічного гемостазу, вдалося досягти стабільної гемодинаміки пацієнта, що дозволяло здійснити його переміщення на наступний рівень надання допомоги.
 
Слід зазначити, що сучасне обладнання, яким оснащені реанімобілі МОАС, дозволяє не тільки протезувати функцію зовнішнього дихання, а й забезпечувати респіраторну терапію за стратегією OpenLung, що є вкрай важливим у випадках комбінованої травми.
 
Так, з відповідним проведенням штучної вентиляції легень, а також постійним контролем седації, знеболення та вітальних функцій, постраждалий без ускладнень, у відносно стабільному стані, був доставлений командою МОАС до обласної лікарні та переданий під нагляд медперсоналу.