Skip to content Skip to footer

Українська передова – це пекло на Землі

Українська передова – це пекло на Землі, де медики, попри ризики та надважкі умови праці, не знають сну та відпочинку, невтомно рятуючи життя. Вони ведуть відчайдушну боротьбу за кожного пацієнта, незважаючи на складність травм та критичність станів. Їхня небайдужість, відвага та відданість справі – це вагомий внесок у захист українського народу заради збереження нації.


От тільки вчора в надійних руках медиків МОАС опинився важкопоранений, якому, здавалося, вже нічого не допоможе. Але наші фахівці своєю майстерністю та злагодженою роботою довели протилежне, подарувавши постраждалому шанс на життя.


Все тіло чоловіка нагадувало решето – він отримав множинні уламкові ураження голови, обличчя, передньої поверхні грудної клітини, черевної стінки та всіх кінцівок. Його права плечова кістка, хребці поперекового відділу та кряжу були зламаними.


Лікарям довелося докласти титанічних зусиль…


Після надання невідкладної допомоги, проведення комплексу протишокових заходів та екстреного оперативного втручання, пацієнта, який все ще перебував у критичному стані, силами команди МОАС було переміщено на наступний етап евакуації.


Під час перевезення евакуаційна бригада забезпечувала вентиляційну, інотропну та вазопресорну підтримку, здійснювала рідинну ресусцитацію та безперервний моніторинг вітальних функцій. Завдяки професійному супроводу – виконанню седації, анальгезії та адекватної перфузії органів і тканин, хворий у відносно стабільному стані був доправлений до профільної лікарні.