Skip to content Skip to footer

Важкопоранений з вогнепальним ураженням черевної порожнини

Внаслідок артилерійського обстрілу чоловік отримав вогнепальне ураження черевної порожнини з пошкодженням тонкого кишківника та заочеревинною гематомою, а також осколкове сліпе поранення лівого плеча.
 
У тяжкому стані з геморагічним шоком ІІ ступеня поранений був доставлений до протишокового хірургічного відділення, де його невідкладно прооперували.
 
Військові лікарі, розпочавши рідинну ресусцитацію з гемотрансфузією, під загальним знеболенням виконали серединну лапаротомію, під час якої виявили 1500 мл крові в черевній порожнині постраждалого.
 
Провівши обструктивну резекцію тонкої кишки, медики локалізували заочеревинну гематому, затампонували рану та передали пацієнта команді МОАС для транспортування його у заклад охорони здоров’я вищого рівня.
 
 
Евакуація відбувалась в стані медикаментозної седації хворого, анальгезії та міорелаксації на ШВЛ. Фахівці МОАС дорогою забезпечували підтримку всіх життєво важливих функцій організму з моніторингом вітальних параметрів.
 
Гемодинамічно стабільним, без кровотечі, травмований був переданий черговій хірургічній бригаді для надання високоспеціалізованої допомоги.