Skip to content Skip to footer

Веземо «червоного» пацієнта з Донецького напрямку

Звичайний дзвінок до приймаючої лікарні: «Доброї ночі! Веземо «червоного» пацієнта з Донецького напрямку», та вже традиційна відповідь: «Чекаємо!».
 
Доправляли поранену зі сліпим проникаючим ураженням лівого стегна, ушкодженням кишківника, заочеревинною гематомою великих розмірів та переломом лівої клубкової кістки.
Це була мінно-вибухова травма з критичними кровотечами, які були своєчасно зупинені лікарями стабілізаційного пункту. Але навіть після оперативного втручання стан постраждалої залишався важким, що передбачало проведення її термінового транспортування до спеціалізованого медзакладу.
 
Для його здійснення була викликана бригада МОАС, адже наші реанімобілі оснащені усім необхідним обладнанням для перевезення пацієнтів на ШВЛ, а тривалість дороги обумовлювала високі ризики для здоров’я пораненої.
 
Незважаючи на фактичне бездоріжжя у прифронтових населених пунктах, обійшлося без пригод.
 
Окрім того, хочемо подякувати хлопцям на блокпостах, які завжди забезпечують безперешкодний рух «швидких», зупиняючи громадський транспорт.
 
Загалом, евакуація тривала по вже відпрацьованому сценарію: злагоджена робота бригади МОАС щодо моніторингу та корекції стану постраждалої, добре налаштована логістика та шлях без ускладнень.
 
По прибуттю на хвору вже чекали лікарі приймального відділення.
 
Короткий опис механізму ураження, доповідь по вітальним функціям у дорозі та час збиратися назад, на наступний виклик…