Skip to content Skip to footer

Вибухове ураження з травматичним впливом на головний мозок

Вибухове ураження з травматичним впливом на головний мозок та чергова успішна евакуація.
 
Постраждалий надійшов у стані геморагічного шоку важкого ступеня через множинні осколкові проникаючі поранення голови з кістковими дефектами скроневої та лобної ділянок черепа. Чоловік втратив око, ліву руку на рівні нижньої треті плеча та майже половину об’єму циркулюючої крові.
 
Команда досвідчених хірургів та анестезіологів розпочали титанічну боротьбу за життя.
 
Здійснивши увесь комплекс невідкладних заходів: від інтубації та гемотрансфузії до хірургічної обробки ран, лікарям, врешті-решт, вдалося стабілізувати стан пацієнта.
 
Транспортування потерпілого до медзакладу, де на нього вже чекали нейрохірурги та офтальмологи, проводилось в складних умовах у нічний час, що вимагало особливої уваги та організації.
 
Команда МОАС відпрацювала на найвищому рівні – забезпечуючи під час перевезення постійний моніторинг вітальних функцій, наша евакуаційна бригада продовжувала зігрівання хворого, інфузійну терапію, підтримку ШВЛ, седації та знеболення.
 
На момент прибуття до профільної установи важкопоранений вже не потребував вазопресорної підтримки та з повністю компенсованими показниками гемодинаміки був переданий спеціалістам для термінового проведення оперативних втручань.