Skip to content Skip to footer

Водій евакуаційного транспорту: поважний фах, що здобувається виключно часом і досвідом

Водії евакуаційного транспорту – люди, про яких майже не згадують в історіях про врятовані життя важкопоранених, але саме від їхніх фахових здібностей багато в чому залежить успіх транспортування. В руках водіїв – доля і пацієнтів, і всього медичного екіпажу.
 
Аби стати водієм «швидкої» на передовій, замало мати право на керування транспортними засобами – цьому не вчать ні в одній автошколі. Цей поважний фах здобувається виключно часом і досвідом та вимагає прояву найкращих людських якостей.
 
«Ти маєш завжди тримати в голові затверджений маршрут та альтернативні шляхи евакуації, ще й бажано такі, на яких не втратиш час та не розтрусиш пораненого; зберігати зв’язок із салоном, аби чути все про стан хворого та своєчасно приймати відповідні рішення; забезпечувати готовність транспорту до виїзду будь-якої миті та за будь-яких погодних умов; бути плечем підтримки для медиків бригади та розуміти їх за поглядом. Окрім того, важливою є стресостійкість: якщо тебе лякає канонада, міни чи вигляд крові, то тобі точно не сюди. Це не значить, що ти мчиш мінними полями під обстрілом, але ти маєш бути готовим абсолютно до всього» – розповідає водій евакуаційної бригади МОАС Олександр Лозінський.
 
Водій евакуаційної медицини – це дійсно складна та відповідальна справа, що забезпечує безпеку та швидкість на шляху до рятівної лікарської допомоги.
 
Пишаємось нашими водіями, які злагоджено працюють в команді та щодня долають сотні кілометрів заради збереження життя і здоров’я постраждалих!