Skip to content Skip to footer

Вчимо працівників ДСНС елементарним навичкам надання медичної допомоги

Вчимо працівників одного з підрозділів ДСНС елементарним навичкам надання медичної допомоги в умовах бойових дій та допомагаємо засвоїти їх, зосереджуючись на практичному відпрацюванні.
 
ДСНСники завжди першими прибувають на місце подій та саме їм доводиться вживати першочергових заходів для порятунку людських життів, тож в умовах сьогодення вони мають бути готовими до найскладніших викликів, зокрема масованих кровотеч та порушення прохідності дихальних шляхів у постраждалих.
 
Саме на цьому переважно і була зосереджена програма курсу тактичної медицини, в межах якого медики МОАС приділяли особливу увагу правилам накладання турнікета та тиснучої пов’язки, процесу тампонування рани та особливостям застосування оклюзійної наліпки при пневмотораксі.
 
Окрім того, під час тренінгу учасники закріпили знання та вміння швидкого огляду пацієнта за алгоритмом МАRCH/PAWS, що визначає пріоритети і порядок дій в наданні допомоги пораненому.
 
Також розв’язували ситуативні задачі, з якими можуть зіштовхуватись рятувальники, – розглядали різні ситуації з елементами виносу потерпілих із зруйнованих будівель та здійснення медичного сортування.
 
Було динамічно, інформативно, захопливо і результативно!