Skip to content Skip to footer

До стабпункту надійшов цивільний пацієнт з ураженням майже не сумісним із життям

Ранок ще одного дня для медиків МОАС обернувся черговим професійним викликом…
 
До стабілізаційного пункту, де несе своє чергування наша команда, надійшов цивільний пацієнт з ураженням майже не сумісним із життям.
 
Під час заготовки дров з чоловіком стався нещасний випадок: ланцюг бензопили уразив його обличчя та шию. Постраждалий був доставлений з рвано-різаною раною з оголеними м‘язами та магістральними судинами.
 
Травмованому, терміново взятому до операційної, провели знеболення, зупинили кровотечу та виконали первинну хірургічну обробку рани. Виключно дивом судини, що живлять мозок, виявились неушкодженими.
 
Боротьба за життя хворого була виграна, але попереду чекала важка дорога: стан постраждалого вимагав негайного транспортування до профільної лікарні.
 
Лише завдяки професійному медичному супроводу, що здійснювався бригадою МОАС, під час евакуації вдалося мінімізувати ризики та уникнути ускладнень.
 
Протягом усього шляху, під безперервним моніторингом життєво важливих функцій організму, пацієнту проводилось знеболення та довенне введення розчинів для компенсації перенесеної крововтрати.
 
Незважаючи на складі умови, перевезення пройшло успішно!
 
Ще одне життя врятоване!