Skip to content Skip to footer

ДТП за участі вантажівки та легковика, в якому перебувала родина з двома дітьми

Медична команда МОАС стала свідком жахливого ДТП за участі вантажівки та легковика, в якому перебувала родина з двома дітьми.
 
Поки наші лікарі надавали допомогу матері й малечі, рятувальники робили все можливе, аби максимально швидко та обережно евакуювати чоловіка з пошкодженого транспортного засобу.
 
Зважаючи на кількість постраждалих, було викликане підкріплення. Прибулі фахівці МОАС та екіпаж ШМД в екстреному порядку здійснили транспортування постраждалих жінки та дітей до лікарні. Ще одна бригада МОАС залишалась на місці автопригоди в очікуванні на «звільнення» водія.
 
Зім’ятий вщент автомобіль вказував на ймовірну важкість травм і лікарі не помилились з прогнозом.
 
Первинним оглядом пацієнта були встановлені множинні переломи кісток лицьового черепа, екстракція більшості зубів, закрита черепно мозкова травма та забій головного мозку важкого ступеня.
 
Враховуючи відсутність свідомості та неконтрольовану масивну кровотечу, задля забезпечення прохідності дихальних шляхів та адекватної вентиляції легень, було прийнято рішення про проведення інтубації трахеї та переводу чоловіка на ШВЛ. Окрім того, травмованому була проведена туга тампонада ротоглотки, інфузійно-трансфузійна терапія та знеболення.
 
Після надання невідкладної допомоги, пацієнт реанімобілем був доставлений до найближчого профільного закладу для подальшої діагностики та хірургічного лікування.
 
На щастя, без загиблих!