Skip to content Skip to footer

Живого місця на тілі постраждалого майже не було

Повна травматична ампутація передпліччя, серйозні ураження грудної клітки з посттравматичним пневмотораксом, торакоабдомінальне проникаюче поранення з ушкодженням нирки, селезінки та діафрагми, заочеревинна гематома, множинні дрібні вогнепальні уламкові сліпі поранення обличчя, живота, кінцівок…
 
Живого місця на тілі постраждалого майже не було.
 
 
 
Лікарі негайно розпочали протишокову інфузійно-трансфузійну терапію, надали вазопресорну підтримку та провели невідкладне оперативне втручання, зокрема видалили селезінку, здійснили ушивання поранень внутрішніх органів, виконали санацію та дренування порожнин, а також первинну хірургічну обробку ран і формування культі.
 
По досягненню відносної стабілізації стану хворого, було прийняте рішення евакуювати його для подальшого обстеження і лікування в медичний заклад вищого рівня.
 
Анестезіологічна команда МОАС зробила все, аби запобігти можливим ускладненням на етапі транспортування. Наші фахівці продовжували інфузійно-трансфузійну терапію, проводили безперервний моніторинг серцевої діяльності, капнографії та вітальних функцій, забезпечували контроль медикаментозного сну і штучної вентиляції легень з корекцією.
 
Завдяки зусиллям медиків врятоване ще одне життя!