Skip to content Skip to footer

Жінка отримала важкі травми, потрапивши під колеса авто

До місцевої лікарні одного з прифронтових селищ була доставлена молода жінка. Вона отримала важкі травми, потрапивши під колеса авто під час перетину дороги.
 
Постраждала перебувала у стані коми ІІ ступеня з нестабільною гемодинамікою та порушенням дихання.
 
При первинному огляді встановлений діагноз: ВЧМТ, забій головного мозку, множинні рвані рани та забої верхніх і нижніх кінцівок.
 
Після стабілізаційних та протишокових заходів, до проведення яких у зв’язку з подальшим транспортуванням доєдналися і лікарі МОАС, постраждалу було прийнято на борт реанімобіля.
 
Дорогою пацієнтці надавалася вся необхідна медична допомога: ШВЛ, киснева, інфузійна та протинабрякова терапія, вазопресорна підтримка, а також здійснювався безперервний контроль вітальних функцій, зокрема капнографія, що дозволило стабілізувати стан хворої та без ускладнень доправити її до профільного лікувального закладу.
 
Варто зазначити, що, за даними Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, кількість дорожньо-транспортних пригод з постраждалими й загиблими в Україні зростає та повертається на довоєнні показники.
 
Так, за перші три місяці поточного року вже зафіксовано 4 538 аварій, з яких 1 634 ДТП – наїзд на пішохода.
 
Тож, будьте уважні та обережні на дорогах! Бережіть себе та оточуючих.