Skip to content Skip to footer

Захист медиків на передовій – це врятовані життя бійців та цивільних

Медики на передовій – це завжди бажана ціль для ворога. Тому мусимо дбати про власну безпеку і щиро вдячні тим, хто створює для нас «залізний купол».
 
Так, за участі колективу Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка, на одній з локацій базування МОАС в Донецькій області були проведені ремонт та облаштування бомбосховища, яке до того було настільки занедбаним, що виключало можливість тривалого перебування там. Здавалося, що немає сили, здатної виправити це, але підтримка друзів творить дива.
 
Завдяки наданому Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка .ua фінансуванню, колись запліснявіла печера перетворилася на комфортний бункер, де сьогодні одночасно до 40 осіб можуть як завгодно довго знаходитись у безпеці. Відтепер це наш надійний прихисток під час загрози обстрілів та затишний куточок для відпочинку між евакуаціями важкопоранених.
 
Отримана допомога дозволила закупити приладдя та матеріали, необхідні для прибирання та відновлення приміщення. Ми пофарбували стіни та підлогу, , виконали електрифікацію кімнат та провели освітлення, проклали електромережі для резервного живлення від генератора, встановили системи опалення та вентиляції, підключили інтернет для можливості завжди залишатися на зв’язку, встановили 20 двоповерхових ліжок і закупили матраци. Також обладнали кухню та вбиральню усієї необхідною технікою та меблями.
 
Що можемо сказати? Так можна жити! Зручно, а головне – безпечно!
 
Варто пам’ятати, що захист медиків на передовій – це врятовані життя бійців та цивільних, які перебувають у зоні бойових дій.
 
Тож, дякуємо колегам за розуміння наших потреб, турботу та єдність у спільній боротьбі.