Skip to content Skip to footer

Збережене життя – наша найвища винагорода!

 

Мешканка прифронтового містечка, перебуваючи на власному подвір’ї, отримала осколкове сліпе проникаюче поранення лівої половини грудної клітки, що стало причиною масивної крововтрати та лівобічного гемотораксу.
 
В евакуації постраждалої поряд з військовими медиками брали участь фахівці MОАС, які після проведення протишокових заходів та надання первинної медичної допомоги доставили травмовану до найближчої лікарні. Там, під загальним знеболенням, їй було виконано дренування плевральної порожнини, проведена штучна вентиляція легень та гемотрансфузія.
 
Враховуючи той факт, що жінка потребувала спеціалізованого хірургічного лікування у вигляді торакотомії та усунення причини кровотечі, було прийняте рішення про негайне транспортування пацієнтки до спеціалізованого обласного медзакладу.
 
Анестезіологічна бригада МОАС забезпечила професійний супровід пораненої, яка протягом усього етапу перевезення перебувала на ШВЛ в стані медикаментозного сну. Завдяки гемотрансфузійній терапії та відповідній медикаментозній підтримці стан хворої вдалося стабілізувати.
 
З показниками: артеріальний тиск – 150/100 мм. рт. ст., пульс – 81 за хв., рівень кисню в крові – 98%, жінка була передана під нагляд анестезіолога приймаючого лікувального центру.
 
Кожне збережене життя – наша найвища винагорода!