Skip to content Skip to footer

Збереження часу дорівнювало спасінню життя

Команда МОАС здійснила успішну евакуацію важкопораненого, який отримав вкрай складну мінно-вибухову травму голови та, через наявні ушкодження, ледве не втратив життя.
 
Лікарі діагностували в чоловіка вогнепальне осколкове проникаюче сліпе діаметральне черепно-мозкове поранення із забоєм головного мозку тяжкого ІІІ ступеня, дірчастий перелом тім’яної кістки черепа, наявність крововиливів та кісткових уламків за ходом ранового каналу, присутність множинних металевих осколків в обох півкулях мозку та гемотампонаду всіх його шлуночків.
 
Ураження спровокували пневмоцефалію – патологію, для якої характерно внутрішньочерепне проникнення повітря і його скупчення в порожнині черепа.
 
Розвиток ситуації був непрогнозованим, через що вагоме значення мала швидкість транспортування постраждалого до профільного закладу.
 
Збереження часу дорівнювало спасінню життя.
 
Екіпаж МОАС, як завжди, продемонстрував найвищий рівень фахової майстерності та готовності до викликів – забезпечуючи кваліфікований супровід, своєчасно доставив пораненого до нейрохірургічного обласного центра.