Skip to content Skip to footer

Команда МОАС вкотре довела свою професійність

Множинні осколкові та опікові ураження обличчя, шиї, плечового поясу, рук та ніг. Серйозне поранення ділянки лівоro плечового суглоба з масивним дефектом м’яких та кісткової тканин. Значна крововтрата…
 
Такий опис травм, навіть при живій уяві, не дозволить передати усю важкість стану постраждалого, що опинився в епіцентрі вибуху.
 
Чоловіка доставили до стабілізаційного пункту на ШВЛ та під медикаментозною седацією. Йому одразу ж був встановлений центральний доступ у стегнову та підключичну вени праворуч та в повному обсязі здійснений комплекс екстрених заходів, зокрема забезпечена інфузійна та вазопресорна підтримка.
 
Окрім того, пацієнту провели рентгенографію та ультразвукову діагностику, виконали дренування правої плевральної порожнини за Бюлау та невідкладне оперативне втручання.
 
Після відносної стабілізації травмований був переданий евакуаційній бригаді MOАС для термінового транспортування до профільного закладу.
 
Від швидкості перевезення та якості медичного супроводу залежало життя, і команда МОАС вкотре довела свою професійність.