Skip to content Skip to footer

Команда МОАС провела курс з основ тактичної медицини для військових

Команда МОАС радо відгукнулась на прохання представників одного з бойових підрозділів щодо проведення для групи військовослужбовців курсу з основ тактичної медицини базового рівня.
 
Як медики, що працюють з бойовими травмами, ми точно знаємо – навіть елементарні опорні знання та навички здатні врятувати життя. Тому завжди готові ділитися досвідом!
 
Фахівці МОАС, які пройшли спеціальну підготовку та мають відповідні сертифікати, провели дводенний практично-теоретичний тренінг, в межах якого учасники формували вміння та відпрацьовували вправи з надання невідкладної медичної допомоги потерпілим в умовах бойових дій.
 
Переважно увага була зосереджена на проведенні швидкого огляду пораненого, застосуванні турнікету, тампонуванні рани, накладанні тиснучої пов’язки, забезпеченні прохідності дихальних шляхів, використанні оклюзійної плівки та комплектуванні індивідуальної аптечки.
 
Окрім того, ми намагалися максимально наблизити умови навчання до реальних, використовуючи різні симулятори, імітаційні моделі та ситуативні завдання, що додавало навантаження. Але усвідомлення важливості справи спонукало присутніх до багаторазових повторень заради закріплення набутого.
 
Загалом, це була змістовна та плідна комунікація!