Skip to content Skip to footer

«Легка черепно-мозкова травма: автограф війни»

Представники БФ МОАС-Україна взяли участь у Міжнародному конгресі «Легка черепно-мозкова травма: автограф війни», організованого Центром психічного здоров’я та реабілітації ветеранів «Лiсова Поляна» МОЗ України» за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.


Захід був присвячений актуалізації проблеми лЧМТ та її невидимих наслідків і пройшов у вигляді відкритого діалогу з підписанням резолюції, яка визначає конкретні рішення щодо вдосконалення алгоритму діагностики та лікування лЧМТ у військовій медицині.


Тема у контексті російсько-української війни, дійсно, набула колосального значення і турбує сьогодні як військових медиків, так і цивільних лікарів, а також фахівців з реабілітації та психологів. Тому обговорення виявилось досить багатобічним, змістовним, цікавим і висвітлювало проблему вже з урахуванням набутого досвіду роботи з бойовою травмою.


Юрій Гребенюк – лікар-отоларинголог МОАС, PhD, виступив з доповіддю у дискусійній панелі «Акубаротравма: виклики та рішення», в межах якої поділився особливостями роботи з вибуховою акубаротравмою, яка не має аналогів у клініці захворювань мирного часу. Він розповів про механізм розвитку, діагностику та складності лікування даної патології. Зокрема зупинився на профілактиці і шляхах мінімізації ускладнень акубаротравми.


Усі спікери Конгресу, серед яких військові медики, урядовці, представники українських та міжнародних медичних організацій, науковці й експерти галузі, визнають важливість впровадження сучасних, доказових протоколів лікування лЧМТ і розробки моделі лікування та реабілітації, адаптованої до умов війни.


Вдячні Центру психічного здоров’я та реабілітації ветеранів «Лiсова Поляна» МОЗ України» за запрошення!