Skip to content Skip to footer

Ледь живого захисника доставили до стабілізаційного пункту

Внаслідок атаки FPV-дрона хлопець втратив одну руку і пальці на іншій, отримав відкриту черепно-мозкову травму, а також множинні осколкові поранення обличчя, лопаткової ділянки та грудної клітини. Травми призвели до масивної крововтрати, і кожна наступна хвилина могла стати останньою…
 
Військові медики розпочали відчайдушну боротьбу за життя – швидко провели протишокову терапію, здійснили первинну хірургічну обробку ран та передали постраждалого до надійних рук фахівців евакуаційної бригади MOAS.
 
Перемістивши важкопораненого в реанімобіль, медики MOAS продовжили розпочаті заходи з метою підтримки стану пацієнта стабільним. Всі маніпуляції, зокрема трансфузія препаратів крові, інфузія збалансованих розчинів, зігрівання пацієнта, мультимодальне знеболення та фармакологічна седація з проведенням штучної вентиляції легень, виконувались під постійним моніторингом вітальних функцій і контролем діурезу.
 
Довезли в максимально короткий термін і без ускладнень, передавши спеціалістам профільної лікарні, які вже були напоготові рятувати.