Skip to content Skip to footer

Мальтійська команда MOAS в Україні: фінансовий асистент Аліна Столярова

Аліна – українка, яка вже досить тривалий час мешкає та працює закордоном. Зрозуміло, що робочий візит на Батьківщину був для неї значно глибшим за професійне, адже тут рідна земля, рідний народ, свої люди, які потерпають від нищівної війни…
 
«Перш за все, висловлюю щиру вдячність всім за теплий прийом та чудову організацію нашої поїздки, а також хочу подякувати кожному співробітнику медичного підрозділу MOAS за їхню невтомну та самовіддану роботу у надскладних умовах. Рятуючи життя українських військових та надаючи медичну допомогу цивільному населенню, команда, що складається з лікарів і водіїв, виявляє вкрай потужний рівень професіоналізму. Вони, об’єднані спільною метою, самовіддано працюють заради збереження якомога більшої кількості життів.
 
Отримавши виклик, бригади за лічені хвилини мобілізуються і вирушають до прифронтових шпиталів і точок передачі поранених. Звідти вони евакуюють травмованих бійців, які вже отримали первинну медичну допомогу, до найближчих медзакладів для подальшого спеціалізованого лікування. Цей шлях іноді може тривати три години, протягом яких лікарі підтримують стабільний стан поранених, що значно підвищує їхні шанси на виживання. Машини швидкої допомоги відповідають сучасним стандартам і забезпечені всіма необхідними медикаментами. Крім того, медичний персонал проходить постійне навчання, в тому числі з тактичної медицини.
 
Я глибоко вражена їхньою витривалістю та вдячна за невтомну працю, день у день, з мінімальними перервами. Їх самовідданість дійсно гідна похвали, вони заслуговують на визнання та пошану за свої неймовірні зусилля» – поділилась думками Аліна.