Skip to content Skip to footer

Масове надходження поранених

Черговий обстріл касетними боєприпасами прифронтового селища став причиною масового надходження поранених до польового шпиталю.
 
Одночасно декілька постраждалих через отримані відкриті черепно-мозкові травми, множинні осколкові ураження кінцівок і тулуба, проникаючі поранення грудної клітини та, як наслідок, значну крововтрату перебували у вкрай важкому стані, що ускладнювало транспортування.
 
 
 
Лише завдяки злагодженій роботі на усіх ланках евакуації їх вдалося вчасно доправити до найближчого медзакладу, де лікарі змогли відносно стабілізувати пацієнтів.
Але, не зважаючи на мультидисциплінарний підхід та відданість фахівців своїй справі, ситуація залишалась критичною – вітальні функції травмованих підтримувалися виключно інфузійною терапією і чималими дозами норадреналіну.
 
Єдине, що могло врятувати їм життя – це швидке транспортування до профільного обласного центру у супроводі кваліфікованих медиків.
 
Команда МОАС має відповідну підготовку та забезпечення і завжди готова до викликів. Тож, прийнявши вольове рішення транспортувати одразу ДВОХ важкопоранених, наша евакуаційна бригада рушила в дорогу.
 
Процес вимагав неабиякої сконцентрованості, швидкості прийняття рішень, а головне – якості реалізації усіх маніпуляцій, та, як би складно не було, головне – результат.
 
Обидва чоловіки у вкрай короткі строки були доставлені в шпиталь без негативної динаміки, що дозволило одразу перейти до діагностичних заходів та невідкладно провести хірургічне втручання.
 
Така робота медиків гідна поваги!