Skip to content Skip to footer

Медики близько 45 хвилин реанімували пораненого після клінічної смерті

Медики близько 45 хвилин реанімували пораненого після клінічної смерті.
Внаслідок артилерійського обстрілу чоловік отримав важкі травми: неповну вогнепальну ампутацію правого стегна, осколкове наскрізне поранення лівого з ушкодженням стегнової вени та складне вогнепальне ураження правої кисті. А обтяжило ситуацію довготривале очікування евакуації з поля бою…
 
До стабпункту травмований був доставлений через 8 годин після поранення в стані геморагічного шоку IV ступеню з посттурнікетним та аспіраційним синдромами.
Спостерігалась стрімка негативна динаміка і в якийсь момент серце постраждалого просто зупинилося… Але лікарі не дали йому піти!
 
Після проведення серцево-легеневої реанімації, масивних гемотрансфузій, невідкладної хірургічної обробки та умовної стабілізації постраждалий був переданий команді МОАС для термінового транспортування на наступну ланку медичної допомоги.
 
Дорогою наші фахівці забезпечували постійний моніторинг життєвих функцій хворого, інфузійно-трансфузійну терапію та підтримку серцево-судинної діяльності високими дозами норадреналіну.
 
На щастя, завдяки злагодженій роботі медиків, пацієнт в найкоротший термін був доставлений до обласного лікувального закладу, де боротьбу за його життя продовжили профільні лікарі.