Skip to content Skip to footer

Мобільна амбулаторія МОАС у межах соціальної ініціативи «Лікар для села»

Про важливість соціальної ініціативи «Лікар для села» та користь діяльності мобільного медичного пункту МОАС на прикладі Вінниччини, де безкоштовне обстеження змогли пройти понад 1,5 тисячі мешканців регіону.

Пересувна амбулаторія МОАС, оснащена сучасним медичним обладнанням, реактивами, розхідними матеріалами та укомплектована досвідченим персоналом,   відпрацювала в 25 населених пунктах Вінницької області з метою наблизити якісну медицину до людей.

Наше головне завдання – забезпечити доступність висококваліфікованого лікарського консультування та діагностики там, де наразі перевантажена державна система охорони здоров’я або наявні порушення транспортних сполучень. Нерідко трапляється, що люди просто не мають можливості дістатися до обласних та районних медзакладів, тим паче, що це вимагає як додаткових фінансових витрат, так і фізичних сил.

Тож, намагаємося максимально спростити процес отримання медичної допомоги.

Тільки на Вінниччині, на базі медмобіля МОАС, 814 осіб скористалися послугами офтальмолога, з яких 800 одразу  отримали окуляри,  ще 417 громадян пройшли обстеження УЗД, а 554 українцям була надана необхідна терапевтична допомога.

Не зупиняємось! З 2 січня мобільна амбулаторія МОАС  курсує Київщиною.

 

 

Програма «Лікар для села» втілена завдяки партнерській співпраці БФ «МОАС-Україна», Фонду «МХП-Громаді»RMHС Latvija та БО «Благодійний фонд Оксана Дмитрієва.

Дякуємо всім причетним за єдність та підтримку в питанні захисту та збереження здоров’я людей!