Skip to content Skip to footer

МOAS в обличчях. Фельдшер евакуаційної бригади Олексій Борщов

До повномасштабного вторгнення рф Олексій близько восьми років працював фельдшером невідкладних станів та медицини катастроф в тимчасово окупованому Сєвєродонецьку Луганської області.
 
В перший же день лютневого наступу, захопивши лише найнеобхідніші речі, Олексій разом з дружиною та дитиною були змушені покинути рідну домівку, адже не з чуток знали, що таке російська агресія. Ще у 2014, коли хлопець тільки-то починав свій шлях в роботі екстренки, за його рідне місто велися запеклі бої…
 
Пристосовуючись до нових реалій, Олексію довелося змінити професійну діяльність. Але, ставши медичним представником у вітчизняній фармацевтичній корпорації та водночас здобуваючи освіту фармацевта, думки про улюблену справу не полишали його. Він прагнув робити якомога більше для Перемоги та порятунку життів.
 
За рекомендацією товариша, Олексій надіслав резюме, пройшов співбесіду й от вже понад рік працює фельдшером евакуаційної бригади MOAS.
 
«MOAS – це загартована команда професіоналів своєї справи, де панує порядність та взаємопідтримка. Попри навантаження ми всі постійно перебуваємо в безупинному процесі підвищення рівня знань та вдосконалення навичок. Це важливо, адже порятунок важкопоранених – кожен виклик, кожна евакуація мають свої особливості та складнощі, що вимагають як фахової, так, до речі, і психологічної підготовки. Всі ми люди, нам властиво переживати, але емоції потрібно вміти вгамовувати, вони не мають заважати роботі, аби не нашкодити. Я щасливий, що дотичний до місії з порятунку життів! Кожна успішна евакуація – це і набутий досвід, і ще один крок до Перемоги. Наближаємо її спільними зусиллями! Слава Україні!» – так коментує діяльність нашої медичної служби Олексій.