Skip to content Skip to footer

На забезпеченні реанімаційних бригад MOAS з’явився портативний аналізатор газів крові

На забезпеченні реанімаційних бригад MOAS з’явився портативний аналізатор газів крові та електролітного складу.
 
Завдяки розумінню засновником місії потреб медиків та участі донорів в процесі технічного оснащення реанімобілів, наші фахівці від тепер не навпомацки, а згідно показників проводять корекцію порушень кислотно-основного стану пацієнта. Лише 0,1 мл крові та 4 хвилини часу роботи аналізатора Blood Gas and Electrolyte Analyzer скажуть, чи є у пацієнта ацидоз, гіперкаліємія та анемія.
 
Це дороговартісне обладнання вже використовується під час евакуації важкопоранених, що дозволяє оцінити якість та процес лікування і своєчасно попередити розвиток ускладнень.
 
Так наша команда, за допомогою аналізатора, отримала основні та цілий ряд похідних параметрів, а також «глибоку картинку» кисневого статусу при проведенні транспортування постраждалого, який перебував у стані геморагічного шоку важкого ступеню, зазнавши осколкового проникаючого поранення бічної черевної стінки з пошкодженням правої долі печінки та внутрішньоорганним розташуванням уламку.
 
Об`єктивна та всебічна оцінка стану травмованого допомогла уникнути можливих ризиків при транспортуванні та підвищити рівень ефективності надання допомоги хворому.
 
Використання аналізатор газів крові в роботі евакуаційних бригад – це якісно новий рівень професійного медичного супроводу.