Skip to content Skip to footer

На території прифронтових громад завжди неспокійно

На території прифронтових громад завжди неспокійно.
 
Так, внаслідок чергового артилерійського обстрілу знов постраждала місцева мешканка, яка поралася по господарству на власному подвір’ї. Вона отримала вогнепальні осколкові поранення голови, відкриту черепно-мозкову травму скронево-тім’яної ділянки зліва, ураження кісті з травматичною ампутацією фаланги пальця та в стані коми була доставлена на стабілізаційний пункт.
 
Оцінка рівня свідомості пацієнтки за шкалою Глазго становила 8-9 балів. Слід зазначити, що кількість балів менше 14 свідчить про наявність загрозливої для життя травми мозку.
 
Пораненій одразу ж була надана вся необхідна невідкладна допомога: проведені протишокові заходи з інтубацією та під’єднанням до апарату ШВЛ, інфузійна терапія, катетеризація сечового міхура, знеболювання та первинна хірургічна обробка ран.
 
Після відносної стабілізації стану постраждалої команда МОАС, забезпечуючи відповідний медичний супровід та корегуючи показники вітальних функцій, швидко доправила жінку до найближчої спеціалізованої лікарні для негайного проведення оперативного втручання.
 
На щастя, перевезення минуло без ускладнень.