Skip to content Skip to footer

На тлі війни значно зросла кількість людей із серцево-судинними захворюваннями

Реанімаційна бригада МОАS не дала зупинитися серцю мешканця одного з прифронтових населених пунктів, в якого, через постійний стрес та емоційне перенапруження, стався гострий інфаркт міокарду.
 
Хворий був доставлений військовими лікарями на стабпункт, звідки, після надання комплексу невідкладних заходів по стабілізації стану, наша команда доправила пацієнта до профільного медзакладу.
 
Слід зауважити, що на тлі війни значно зросла кількість людей із серцево-судинними захворюваннями. Окрім того, за останніми наведеними МОЗ даними, інфаркти та інсульти “помолодшали” на 10 років. Серед причин – постійний стрес та зниження рівня уваги громадян до профілактичних обстежень. Сьогодні у більшості в пріоритеті – виживання, а не раннє виявлення хвороби чи запобігання її виникненню.
 
На жаль, передумов для покращення ситуації небагато, але залишатися байдужим до свого здоров’я – це злочин. Дотримуйтесь елементарних порад лікарів: слідкуйте за нормою ваги, відмовтесь від шкідливих звичок та збільште рівень рухової активності, хоча б.
 
Бережіть себе та своїх близьких!