Skip to content Skip to footer

Пацієнт з ознаками загального переохолодження

З настанням холодів та складних погодних умов завжди збільшується кількість випадків переохолодження. І, на жаль, цей сезон не стане виключенням.
 
Насамперед, до групи ризику сьогодні належать військові, які в дощ і в сніг тримають позиції, а також мешканці прифронтових населених пунктів, де опалення у будь-якому його прояві – предмет розкоші.
 
Так, днями до стабілізаційного пункту надійшов пацієнт з ознаками загального переохолодження організму. Чоловіка знайшли без свідомості, його дихання було нерегулярним, артеріальний тиск – критично низьким, а шкіряні покриви – синюшними.
 
Хворий одразу ж був зігрітий, заінтубований та переданий команді МОАС для подальшого транспортування до найближчого медзакладу.
 
 
Дорогою наші медики забезпечували вазопресорну підтримку та безперервний контроль вітальних функцій чоловіка, що дозволило відносно стабілізувати його стан.
 
Після проведення дообстеження та невідкладної терапії, евакуаційна бригада МОАС продовжила рух, доправивши постраждалого до профільного обласного центру.
 
Перевезення минуло без ускладнень, з тиском 110/70 мм. рт. ст. пацієнт був переданий фахівцям приймаючого відділення для подальшого лікування.