Skip to content Skip to footer

Попри важкі травми, він одне повторював: «Це лише подряпини!»

Попри жахливий біль, множинні вогнепальні поранення та переломи, отримані внаслідок розриву снаряду, чоловік, борючись за життя, залишався в свідомості й одне повторював: «Це лише подряпини!».
 
Насправді ж його стан був критичним.
 
Медики діагностували в пораненого закриту черепно-мозкову травму, переломи нижньої щелепи, лівого плеча, лопатки з того ж боку та правої гомілки. Грудна клітина та нижні кінцівки були зрешечені уламками. Як наслідок травм, геморагічний шок та двобічний пневмоторакс – масивна крововтрата та порушення функцій дихання.
 
Провівши інтубацію трахеї, лікарі одразу ж розпочали штучну вентиляцію легень та інфузію розчинів і сухої плазми, виконали дренування плевральних порожнин, тампонаду та перев’язку ран, а також конверсію турнікетів.
 
Після усіх заходів невідкладної допомоги стан постраждалого почав покращуватись, що дозволяло транспортувати травмованого.
 
Забезпечивши кваліфікований медичний супровід, команда МОАС здійснила чергову успішну евакуацію, в тяжкому, але стабільному стані доправивши пацієнта до профільного закладу.