Skip to content Skip to footer

“Серце стискається завжди, інколи навіть до сліз…”

«Серце стискається завжди, інколи навіть до сліз, але ти не маєш права на емоційні гойдалки та тремтіння, коли від тебе залежить чиєсь життя» – зауважив лікар команди МОАС, який тільки-но оглянув постраждалого з множинними вогнепальними осколковими пораненнями всього тіла.
 
Травмований був доставлений на стабпункт у критичному стані. Внаслідок мінно-вибухової травми чоловік втратив китицю, його обличчя було обпечене до невпізнанності, опікових уражень зазнали і очі…
 
Після ретельного обстеження, первинної обробки ран, інфузійно-трансфузійної терапії та знеболення, команда МОАС здійснила транспортування пацієнта до найближчого шпиталю, а звідти – в діагностичний заклад для термінового проведення комп’ютерної томографії.
 
Під час перевезення, з метою усунення дискомфорту, хворому поводилась анальгоседація та забезпечувався контроль життєво важливих показників з корекцією.
 
Завдяки кваліфікованому медичному супроводу евакуація минула без ускладнень – поранений в стабільному стані був переданий фахівцям приймаючої лікарні.