Skip to content Skip to footer

«Сирени надії» крокує світом

Ділимося враженнями…
 
Збірка «Сирени надії», що увібрала в себе болісні та вражаючі історії відчайдушної праці медиків МОАС на передовій, крокує світом, аби у кожному його куточку дізнались правду про війну в Україні, про важкість від втрат та ціну врятованих життів.
 
Минулого тижня презентація книги відбулась у Нью-Йорку і просто неможливо передати словами ту атмосферу, яка панувала у залі Українського Інституту Америки.
 
До речі, місце проведення заходу було обрано не випадково – Інститут є осередком допомоги українцям, що мешкають в США, та центром розбудови зв’язків з культурними колами американського світу, а сама будівля вирізняється багатою та цікавою історією.
 
Колись вона належала магнату та колекціонеру Ісааку Дадлі Флетчеру, а в 1955 році була придбана українським винахідником, бізнесменом, філантропом та засновником УІА Володимиром Джусом.
 
 
Будинок має назву Harry F. Sinclair House, внесений до реєстру національних історичних пам’яток США та знаходиться під охороною держави. Сьогодні там зберігаються твори багатьох українських митців зі світовою славою, як символ шанування таланту з українським корінням.
 
 
По-справжньому величний дім-музей, немов яскраве свідчення поваги до всього українського, лише додавав особливих фарб в інформаційний простір нашого івенту, стверджував віру та надихав на підтримку України.