Skip to content Skip to footer

Складна травма руки: кінцівку, на жаль, не вдалося врятувати

Чергова успішна евакуація важкопораненого пацієнта зі складною вибуховою травмою.
 
Чоловік отримав множинні вогнепальні осколкові ураження лівої верхньої кінцівки з багатоуламковим переломом плечової, ліктьової та променевої кісток, наскрізне поранення лівого стегна з ушкодженням артерії, вени стегна та їхніх гілок, а також травми обох сідниць. З рукою була прямо біда – її, на жаль, не вдалось врятувати.
 
Після стабілізаційних заходів, первинної хірургічної обробки ран та ампутації верхньої кінцівки, проведених військовими лікарями, пацієнт був переміщений в реанімобіль MOAS.
 
Евакуаційна бригада продовжила розпочаті заходи медичної допомоги, виконуючи зігрівання пацієнта, медикаментозну седацію, мультимодальне знеболення та забезпечуючи штучну вентиляція легень під контролем пульсоксиметрії та капнографії. Також нашими фахівцями на етапі транспортування проводилась інфузійна терапія збалансованими кристалоїдними розчинами під контролем темпу діурезу, рівня артеріального тиску, частоти пульсу та серцевих скорочень.
 
Зі стабільними показниками гемодинаміки пацієнт був швидко доставлений у профільну лікарню, де на нього чекали лікарі хірурги та розгорнута операційна.