Skip to content Skip to footer

Співробітники екіпажу MOAS випадково стали свідками ДТП з постраждалим

Співробітники екіпажу MOAS випадково стали свідками ДТП з постраждалим, завдяки чому останній своєчасно отримав необхідну медичну допомогу відповідно до важкості стану.
 
Команда поверталась до точки розташування після проведення евакуації важкопораненого бійця, коли побачила наслідки збиття велосипедиста пасажирським бусом. На той момент літньому потерпілому вже було надане стабільне бокове положення, що дозволило медикам швидко і зручно виконати огляд.
 
У чоловіка спостерігалися порушення свідомості до коми ІІ ступеню, кровотеча з носу та ротової порожнини, деформація нижньої щелепи, периорбітальні гематоми, об’ємний набряк правої скроневої ділянки, множинні садна та скальповані рани обличчя і верхніх кінцівок.
 
Обстеження за протоколом MARCH не виявило життєзагрозливої зовнішньої кровотечі, але помітним було порушення дихання. З метою забезпечення прохідності дихальних шляхів, наші фахівці здійснили інтубацію пацієнта та розпочали штучну вентиляцію легень. Окрім того, був сформований венозний доступ, розпочата седація, знеболення, інфузійна терапія та вазопресорна підтримка. Після стабілізації шийного відділу хребта коміром Шанца хворого перекладено на каталку та переміщено в реанімаційний автомобіль.
 
Всі ці заходи стали рятівними. У відносно стабільному стані людина була доставлена до найближчого медичного закладу для подальшого лікування.