Skip to content Skip to footer

Старенька отримала 70% опіків тіла та важке отруєння чадним газом

Життя у прифронтовому містечку – це повсякчасний ризик. Невщухаючі обстріли, масштабні руйнування та нищівні пожежі перетворились там на буденність. Це страшно, і найбільше болить за особливо вразливих – малих та стареньких, що потрапили у пастку війни.
 
Так днями військові медики врятували життя 83-річній жінці, яка внаслідок загоряння власного будинку від потрапляння снаряда отримала 70% опіків тіла та важке отруєння чадним газом.
 
Будь-хто, а тим паче літні люди в такій стресовій ситуації втрачають здатність свідомо й розумно реагувати. Тож добре, що поруч були небайдужі сусіди, які змогли своєчасно надати жінці допомогу та доставили її до стабілізаційного пункту.
 
Медики провели увесь необхідний комплекс медичних заходів по забезпеченню життєдіяльності і стабілізації стану пацієнтки та передали її команді МОАС для подальшого транспортування.
 
Перевозили постраждалу в стані медикаментозного сну, забезпечуючи штучну вентиляцію легень та продовжуючи інфузійну терапію з використанням вазопресорів, що дозволило без погіршення стану доставити хвору до профільного лікувального закладу.