Skip to content Skip to footer

Тиск та пульс постраждалого ледве прослуховувались…

Внаслідок розриву снаряду чоловік отримав відкриту черепно-мозкову травму, вогнепальне поранення у скроню, осколкові ураження правої половини грудної клітини та черевної порожнини, а також серйозні ушкодження обох очей.
 
З двобічним пневмотораксом постраждалий перебував у стані геморагічного шоку та глибокого оглушення. Його тиск та пульс ледве прослуховувались…
 
 
 
Лікарі розпочали відчайдушну боротьбу за життя пацієнта: виконали катетеризацію вен, здійснили інтубацію трахеї, забезпечили штучну вентиляцію легень, надали вазопресорну підтримку та провели інфузійну терапію.
 
Тиск хворого почав підійматися…
 
Досягнувши позитивної динаміки, медики обробили та тампонували поранення і передали потерпілого команді МОАС для термінового транспортування.
 
Наші фахівці забезпечили кваліфікований медичний супровід травмованого з безперервним моніторингом вітальних функцій та відповідною корекцією гемодинамічних показників.
 
Постраждалий був доставлений без ускладнень, на момент прибуття до приймаючої лікарні його тиск – 130/90, пульс – 85, сатурація – 99%.