Skip to content Skip to footer

Фельдшери MOAS – це надійне плече наших анестезіологів та хірургів

Фельдшер – це той, хто працює разом із лікарем – у чотири руки. І немає серед тих рук важливіших чи вправніших. Кожна з них – це надійна та незамінна ланка рятівного ланцюга у справі збереження життя та здоров’я. Особливо гостро це відчувається на медичній передовій, коли стан важкопоранених вимагає максимальної швидкості надання допомоги на догоспітальному етапі.
 
Фельдшери MOAS – це надійне плече наших анестезіологів та хірургів. Їм не потрібні додаткові інструкції чи роз’яснення, вони знають та розуміють за поглядом, що від них вимагається кожної конкретної миті та впродовж усього процесу транспортування пацієнта.
 
Підготовка реанімобіля до евакуації та його прибирання після, постановка периферичного венозного доступу та виконання всіх лікарських призначень, підключення пацієнта до монітору вітальних функцій та їхня динамічна оцінка – ось неповний перелік обов’язків фельдшера.
 
Він проведе огляд, звільнить постраждалого від одягу, качатиме мішок АМБУ за потреби та допомагатиме при проведенні серцево-легеневої реанімації. І не лякають наших фельдшерів ані близькість до лінії бойових дій, ані ворожі полювання, ані складність травм, з якими доводиться зіштовхуватись щодня.
 
 
«Фах фельдшера – це, скоріш за все, мій внутрішній поклик. Завжди прагнув допомагати людям. Саме тому я сьогодні тут – на медичній передовій, в складі евакуаційної служби. Не можу й не хочу бути осторонь того болю, якого зазнають наші хлопці. Вважаю, що моє перебування поруч з тими, хто став на захист кордонів України та всіх нас – це мій посильний внесок в нашу спільну Перемогу», – зазначає фельдшер MOAS Олексій Козюра.
 
От такі відчайдухи працюють в команді MOAS, невтомно тримаючи медичний фронт України.