Skip to content Skip to footer

Черговий тренінг з тактичної медицини для військовослужбовців

Вже не вперше команда МОАС проводить тренінг з тактичної медицини для військовослужбовців з метою формування у них стійких навичок надання догоспітальної допомоги в умовах ведення бойових дій.
 
Як зазвичай, програма курсу була переважно зосереджена на засвоєнні бійцями базового загальновійськового рівня тактичної допомоги ASM, знання якого є життєво необхідним для кожного, хто вступає до лав ЗСУ, адже вміння врятувати себе та побратима має таке ж вагоме значення, як і вогнева підготовка.
 
Під час практично-теоретичного навчання наші фахівці провели детальне ознайомлення учасників зі стандартами протоколів MARCH та PAWS, зосередивши особливу увагу на етапах швидкого огляду пораненого та зупинки кровотечі. Вчили накладати турнікет і тиснучу пов’язку, а також тампонувати рану.
 
Окрім того, розглянули питання щодо забезпечення прохідності дихальних шляхів та особливостей застосування оклюзійної наліпки при пневмотораксі. А в якості закріплення усіх отриманих знань відпрацьовували різні ситуаційні задачі.
 
Віримо, що наші захисники, за потреби, зможуть використати набутий досвід, але краще нехай ніколи не знадобиться.