Skip to content Skip to footer

Чоловік був змушений чекати на евакуацію близько 18 годин

Збереження життя та успішне лікування пораненого напряму залежать від своєчасності надання йому кваліфікованої медичної допомоги, але, на жаль, не завжди вдається швидко вивезти постраждалого із зони обстрілу, через що виникають додаткові ризики.
 
Так, до стабпункту надійшов чоловік, який, отримавши важку травму черевної порожнини, був змушений чекати на евакуацію близько 18 годин. За цей час у нього розвинувся перитоніт – запальний процес, який спричиняє інтоксикацію, вражає внутрішні органи й системи.
 
Пацієнт одразу ж був доправлений в операційну для ургентного втручання, але під час проведення ушивання та резекції кишківника, стан хворого на фоні сепсису ускладнився гострим респіраторним дистрес-синдромом – дихальною недостатністю, що характеризується початком широкого запального процесу в легенях.
 
Сатурація та тиск травмованого стрімко знижувались…
Чоловік потребував негайного транспортування до профільного медзакладу.
 
Дорогою команда МОАС забезпечувала вазопрессорну та інфузійну підтримку, а також штучну вентиляцію легень, завдяки чому показники життєво важливих функцій пораненого сягали межі референтних значень.
 
У важкому, але стабільному стані пацієнт був переданий до реанімаційного відділення.