Skip to content Skip to footer

Чоловік отримав проникаюче у скроню та вогнепальні переломи майже усіх кісток черепа

Служіння на передовій змушує медиків акумулювати усі свої знання й характер для порятунку життів поранених, навіть у критичних ситуаціях вони ведуть відчайдушну боротьбу зі смертю.
 
Так, лікарям довелося докласти титанічних зусиль, аби витягнути з того світу постраждалого, який внаслідок артилерійського обстрілу отримав надскладне поранення в голову – проникаюче у скроню та вогнепальні переломи майже усіх кісток черепа.
До того ж, ураженими були обидві плевральні порожнини чоловіка, усі кінцівки та шия.
 
Травмований перебував у стані геморагічного шоку IV ступеня, спостерігалися атонія і арефлексія, що свідчило про значне порушення функцій мозку.
 
Медики спробували відкоригувати гемодинаміку хворого високими дозами норадреналіну та забезпечили штучну вентиляцію легень, але у пацієнта почали стрімко наростати явища серцево-судинної недостатності, що потребувало його негайної евакуації до обласного шпиталю.
 
Зважаючи на важкість ситуації, для транспортування була викликана анестезіологічна бригада MOAС, яка, завдяки відповідному оснащенню реанімобіля та високій кваліфікації фахівців, змогла швидко та без негативної динаміки доправити пораненого у пункт призначення.