Skip to content Skip to footer

MOAS в обличчях. Team leader команди Аліна Білоус

Існує думка, що передова – це чоловічий світ. Щодо Аліни – ні. Сьогодні ця відчайдушна медсестра та фізіотерапевт керує одним із найбільших підрозділів MOAS в Україні, відповідаючи за життя та безпеку, підготовку та діяльність близько тридцяти медиків і водіїв одночасно.
 
Аліна в MOAS від самого початку заснування місії в Україні, майже з перших днів повномасштабного. Вона стала першим україномовним медиком МОАС – однією з небагатьох, хто не злякався ризиків та, не вагаючись, рушив у пекло, аби бути корисним у найтяжчі часи для країни та її народу.
 
Майже рік Аліна пропрацювала парамедиком, щодня рятуючи життя важкопоранених, і набутий практичний досвід дозволив їй очолити евакуаційний рух на одній з найгарячіших ділянок фронту.
 
«Щомиті війна перед твоїми очима. Ти завжди впізнаєш її за неприємними, але дуже характерними смаком та запахом. Вони дуже насичені, не схожі ні на що, з чим я коли-небудь стикалася. Це попіл, пил, бруд, порох, засохла кров, спиртові антисептики та латексні рукавички» – ділиться відчуттями Аліна, покладаючи великі надії на майбутнє з бажанням будувати його в мирній і квітучій Україні.